Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2015. Április 02. 11:10, csütörtök | Belföld
Forrás: MÁV Zrt.

A Déli pályaudvar felkészült - nem látványos, de régóta esedékes javításokat végzett el a MÁV az üzemszünet alatt

A Déli pályaudvar felkészült - nem látványos, de régóta esedékes javításokat végzett el a MÁV az üzemszünet alatt

Nagypéntektől ismét üzemel a Déli pályaudvar, amelyen a vasúti forgalom január 31. és április 2. közötti szünetelése idején számos előrehozott felújítási és karbantartási munkálatot végzett el a MÁV.

A pályaudvar felkészülten várja az utazóközönséget.

Mialatt a Gradex Mérnöki és Szolgáltató Kft. elvégezte a Déli és a Kelenföldi pályaudvar közötti alagutat övező támfal és rézsű ideiglenes helyreállítását, a vasúttársaság szakemberei sok egyéb esedékessé vált teendő ellátása mellett az alábbi javításokról gondoskodtak.

Megtörtént az alagút vezetékeinek vizsgálata és világításának teljes körű kijavítása; földelésjavítás az állomás teljes területén; az oszlopszámozások és a figyelmeztető jelek felújítása; az elektromos kötések ellenőrzése és szükséges cseréje; az alagút felsővezetékeinek vizsgálata és a sérült szigetelők helyrehozatala; a váltóállító berendezések szerelése; a váltók talpfáinak cseréje, és aszfaltozások a peronok hibás szakaszain.

A nem látványos, ám annál fontosabb felújítások megtörténtével a vonatok újra a Déli pályaudvar lezárása előtt érvényes menetrend szerint közlekednek, de a húsvéti ünnepre való tekintettel április 5-én, vasárnap ünnepnapi, 6-án, hétfőn vasárnapi menetrend lesz érvényben a MÁV teljes hálózatán.

Mint ismert, 2015. január 25-én, majd 31-én megcsúszott a támfal földje a Déli és a Kelenföldi pályaudvarok közötti alagútnál, aminek következtében kövek hullottak az egyik vasúti vágányra. A szakemberek január 31-én lezárták a Déli pályaudvart, miközben a MÁV-START megszervezte a vonatforgalmat. Az alagút melletti-feletti rézsű ideiglenes helyreállítását követően április 3-án, Nagypénteken hajnalban indul újra a Déli pályaudvar menetrend szerinti vonatforgalma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni