Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Október 10. 13:37, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Adómentes céges juttatás lesz a bor

Adómentes céges juttatás lesz a bor

A kormány október 4-én adott ki rendeletet arról, hogy a bor, mint céges juttatás, meghatározott feltételek mellett adómentes lesz a veszélyhelyzet végéig.

A rendelet egy csütörtöki napon, november 16-án lép hatályba, és a veszélyhelyzet végéig él, azaz (mostani tudásunk szerint) november 25-éig, vagyis első ránézésre 10 teljes napig. Persze jó eséllyel jön majd a veszélyhelyzet újbóli meghosszabbítása, és akkor a karácsonyi, évvégi repibor, ajándékbor is adómentes juttatás lehet.

Cafeteriaszakértőt és borászt kérdeztünk, mit is jelent ez a cégeknek, a dolgozóknak és a borszakmának.

A rendelet szerint az „egyes meghatározott juttatásnak” számító reprezentációs és nem reprezentációs célú vendéglátásban, valamint üzleti ajándékként, illetve csekély értékű ajándékként eddig is adható borok egy része lehet adómentes november 16-tól a veszélyhelyzet végéig. Az egyes meghatározott juttatások után 1,18-szoros adóalapra 15 százalék szja-t és 13 százalék szochót, azaz összesen 33,04 százalék adót kell fizetni – ez lesz nulla november 16-tól, a rendeletben rögzített borokra. De nézzük, mit is takarnak ezek a juttatások.

Címkék: adómentesség, bor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket