Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Március 25. 15:14, szombat | Belföld
Forrás: mti

Aligátorbőrből készült óraszíjakat foglalt le a NAV

Aligátorbőrből készült óraszíjakat foglalt le a NAV

Aligátorbőrből készült óraszíjakat foglalt le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy a csomag, amely 227 óraszíjat - és tizenkét óraalkatrészt - tartalmazott, Svájcból érkezett a ferihegyi repülőtérre.

A küldemény vizsgálata során felmerült a gyanú, hogy az óraszíjak védett állat részét tartalmazhatják, amelyeknek az Európai Unióba behozatalához CITES engedélyek bemutatása szükséges, de a küldeményhez nem csatoltak ilyen papírokat.

A termékek azonosítása érdekében a pénzügyőrök megkeresték a Földművelésügyi Minisztériumot és a Magyar Természettudományi Múzeumot, amelyek szakértői véleményükben megállapították, hogy a küldeményben talált termékek közül 186 óraszíj a védett mississippi aligátor bőréből készült.

Az óraszíjakat a NAV lefoglalta, és természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket