Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2014. Július 08. 15:51, kedd | Belföld
Forrás: MÁV Zrt. – Kommunikációs Igazgatóság

Balaton Sound Zamárdi: rövidebb pénztári sorok, hosszabb vonatok

Balaton Sound Zamárdi: rövidebb pénztári sorok, hosszabb vonatok

Állomási wifi, kitelepült jegypénztár hosszított nyitva tartással, és több kocsival megerősített járatok is segítik az idei Balaton Sound fesztiválra vonattal utazók kényelmét Zamárdiban.

A július 10-13. közötti esemény idején kihelyezett jegypénztár működtetésével könnyíti a fesztiválozók jegyváltását a MÁV-START. Így aki a fesztivál helyszínén szeretne vonatjegyet vásárolni, rövidebb sorban állásra számíthat. Zamárdi állomáson már a fesztivál idején is lesz ingyenesen elérhető wifi internet szolgáltatás.

Nemcsak az épületen belül, hanem az állomáson kívül, 10-15 méteres hatókörben is elérhető lesz a MÁV díjtalan internetszolgáltatása. A már más településeken működő állomási wifi szolgáltatásokkal azonos módon lesz használható a Zamárdiban kiépített is: az általános felhasználási feltételek elfogadását követően lehet böngészni a világhálón. Három elérési pont üzemel, a sávszélesség a csatlakozott felhasználók között arányosan oszlik meg. A Zamárdiban kiépített internet hozzáférés a rendezvényt követően is elérhető marad.

Zamárdival együtt már hat vasútállomáson nyújt ingyenesen internetelérést a MÁV. Az áprilisi fejlesztések nyomán a Déliben, a Keletiben, a Nyugatiban, Debrecen és Keszthely állomáson is díjmentesen netezhetnek az utasok. Nemcsak a várakozás, hanem egyre több vonalon az utazás során is használható a wifi, hiszen már több mint hétszáz vasúti kocsit „okosított fel” a MÁV Csoport. Az utasok komfortérzetét növelő szolgáltatás mind nagyobb népszerűségnek örvend.

Rövidebb sorok, gyorsabb jegyváltás

Megerősített jegyértékesítés is lesz a Balaton Sound idején Zamárdiban. Az állomás épületében július 10-én 7 órától 14-én 17 óráig két pénztárban lehet vonatjegyet vásárolni 24 órás nyitva tartás mellett. Az állomás épületében bankjegykiadó automata működik, az egyik kijelölt pénztárnál lehetőség van kártyás fizetésre is, melyről a helyi információs kollégák adnak majd tájékoztatást. Ezen túl a fesztivál információs pontjánál egy kihelyezett vasúti pénztár is elérhető lesz a közönség számára, ami július 10-től 13-ig minden nap este 21 óra és hajnali 5 óra között, a rendezvény zárónapján, vasárnap pedig 21-órától hétfő reggel 8 óráig tart nyitva. A kihelyezett és az állomási pénztárak a teljes belföldi jegykiadást lehetővé teszik, ezen kívül menetrendi információval is várják a fesztivál résztvevőit.

Azon utasok számára, akik már előre tudják, milyen járattal fognak utazni, a MÁV-START javasolja az előzetes, online jegyváltást, illetve a kényelmes, komfortos utazás érdekében a kötelező helybiztosítással közlekedő Intercity és Express járatokra történő felárak elővételben történő megvásárlását.

Meghosszabbított szerelvények, állomási segítők

Hogy ne csak a jegyvásárlás, hanem az utazás is komfortosabban teljen, a Balaton Sound idején, csütörtöktől hétfőig hosszabb szerelvényeket közlekedtet a MÁV-START a Budapest-Déli pályaudvar – Zamárdi útvonalon. Az elmúlt évek utazásforgalmi tapasztalatához igazítva igyekszik megerősíteni járatait a vasúttársaság, akár 12 kocsis szerelvények közlekedtetésével. Mindemellett a rendezvény helyszínén, Zamárdi állomásán megerősített létszámban lesznek jelen állomási segítők is, akik menetrendi és jegyvásárlási információkkal, segítőkészen állnak az utasok rendelkezésére, valamint segítséget nyújtanak a kerékpáros utasoknak a kerékpárok vonatokra/vonatokról történő le- és felrakásában, és a kerékpárszállító kocsik gyorsabb megtalálásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket