Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2017. Január 15. 19:40, vasárnap | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Bíró-Balogh Tamás: Könyvvel üzenek néked Radnóti Miklós dedikációi - könyvbemutató

Bíró-Balogh Tamás: Könyvvel üzenek néked Radnóti Miklós dedikációi - könyvbemutató

2017. január 23-án 17 órakor a magyar kultúra napja alkalmából a kerül bemutatásra Bíró-Balogh Tamás: Könyvvel üzenek néked Radnóti Miklós dedikációi című könyve.

A könyvbemutató a Németh László Városi Könyvtár és az Emlékpont közös rendezvénye és a könyvtár olvasótermében tartják. A szerzővel Dr. Miklós Péter, az Emlékpont intézményvezetője beszélget.

Radnóti Miklós több, mint hatszáz dedikációját adja közre a Könyvvel üzenek néked című könyv. A kötetet összeállító Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész elmondása szerint a dedikációk mint írói kézjegyek régóta az irodalomtörténeti és a gyűjtői érdeklődés látóterében vannak, hiszen a szerző által írt ajánlás érdekes mint az irodalmi élet történésének, a gesztusnak megfogható dokumentuma. Emellett azonban az ajánlások információt is hordoznak: életrajzi források, amelyek összegyűjtve kirajzolják a teljes kapcsolathálózatot. Bíró-Balogh Tamás Radnóti Miklós dedikációinak összegyűjtéséhez egy saját tulajdonú könyvben szereplő ajánlás történetének megismerését követően több mint tizenöt esztendővel ezelőtt látott hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Október 18. 07:53, péntek | Sport

Nemzetek Ligája - Jövő pénteken indul a jegyértékesítés a magyar-németre

Jövő pénteken kezdődik a jegyértékesítés a november 19-én sorra kerülő Magyarország-Németország Nemzetek Ligája-mérkőzésre.