Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2016. Május 26. 16:55, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Török Anita sajtóreferens

Bringalovagok 2016. június 5

Bringalovagok 2016. június 5

„Bringalovagok” kerékpárverseny Hódmezővásárhelyen a belvárosban.

Negyedik alkalommal rendezi meg a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub és a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával 2016. június 05-én (vasárnap) Hódmezővásárhely belvárosában a „Bringalovagok” néven már a korábbi években megismert kerékpáros programot. Az országos kerékpáros versenyek sorában is ritka, unikális rendezvény, igazi városi cross country MTB verseny, melynek különösen egyedi környezetet biztosít Hódmezővásárhely szépen felújított és újra gondolt kulturális városnegyede.

Az idei verseny napján párhuzamosan egy korábbi sikeres programot is meghirdnek ugyanitt: a városismereti „Geo-Portya-Selfie”-t. Azoknak ajánlják, akik nem vesznek részt a MTB versenyen, de szívesen ismerkednének Hódmezővásárhellyel egy navigációs technikát igénybe vevő vetélkedőn. Lényege: egy ismert, vagy kevésbé ismert városi célpontot (köztéri szobrot, épületet) kell megtaláljanak a résztvevő csapatok, megadott GPS koordináták alapján. Okos telefonjaikkal készített szelfi-kép segítségével igazolják (a képen a keresett objektumnak és a versenyzőknek kell látszani).

Jelentkezni a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ bejáratánál kialakított regisztrácós ponton lehet majd 9 és 13 óra között. Csapatok (családok, baráti társaságok) jelentkezését várják 2-től 8 főig, kerékpárral vagy gyalogosan. A szelfi képekből válogatást teszünk fel az alapítvány Facebook oldalára „Mi és Vásárhely 2016” címen.

A korábbi évek versenyeiről itt tájékozódhatnak:

http://hungarianflyers.gportal.hu/gindex.php?pg=36296131

Dr. Berényi Károly
Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány

Kruzslicz Imre
Hungarian Flyers Kerékpáros Klub

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 04. 07:46, péntek | Életmód

Kutatás: a magyar nők töredéke jár rendszeresen emlőszűrésre

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén