Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Március 13. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Brutálisan megerőszakolt egy várandós nőt egy férfi Kistarcsán

Brutálisan megerőszakolt egy várandós nőt egy férfi Kistarcsán

A nyomozási bíró elrendelte a letartóztatását egy férfinak, aki a gyanú szerint kétszer megerőszakolt egy terhes nőt - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék pénteken az MTI-t.

Az eljárás adatai szerint március 9-én a gyalogló sértettet a gyanúsított hátulról a nyakánál megragadta, egy mezőgazdasági területre vonszolta, letépte a ruháját és megerőszakolta. Amikor a nő megpróbált ellenállni, támadója a földre lökte, fojtogatta és ismét megerőszakolta. Ekkor a nő elmondta, hogy gyermeket vár és sikerült a gyanúsítottat letolnia magáról. Ezután a férfi többször megütötte a terhes nőt, majd elhagyta a helyszínt.

A Gödöllői Rendőrkapitányság szexuális erőszakkal gyanúja miatt nyomoz a férfi ellen.

Az ügyészség szerint a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint feltehető az is, hogy ha szabadlábon marad, akkor megnehezítené a bizonyítást, ezért a legsúlyosabb kényszerintézkedést indítványozta.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája távmeghallgatás útján megtartott ülésen elrendelte a férfi letartóztatását április 12-éig.

A gyanúsított fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket