Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Július 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Csak forralva iható a vezetékes víz három dél-somogyi településen

Csak forralva iható a vezetékes víz három dél-somogyi településen

Forralás nélkül nem iható a víz három dél-somogyi településen, szerdától lajtos kocsikkal szállítják a vizet Barcsra, Drávaszentesre és Somogytarnócára, miután hétfőn baktériumos szennyezettséget találtak a hálózatban.

A BarcsMédia arról számolt be, hogy amint a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. tájékoztatta az önkormányzatot az ivóvíz baktériumos fertőzöttségéről, azonnal megkezdődött a lakosság értesítése rádión, interneten és telefonon keresztül. Barcson szórólapokon is tájékoztatták a lakosságot, az önkormányzat a nagyobb intézményekbe, az idősotthonba és az óvodába palackozott vizet küldött.

Karvalics Ottó (Fidesz-KDNP) polgármester utasítást adott a közkifolyók elzárására és azonnali tájékoztatást kért a szolgáltatótól, hogy mitől és miért szennyezett a barcsi ivóvíz, de egyelőre csak feltételezések vannak. A polgármestert a megyei tisztifőorvos arról tájékoztatta, hogy péntekre várható vizsgálati eredmény.

Varga Tibor, a Nagyatádi Járási Hivatal közegészségügyi felügyelője a portál kérdésre elmondta: a vízben talált baktériumok bélgyulladást, hasmentést okozhatnak. Takarításra, mosdásra, mosásra, WC-használatkor továbbra is fel lehet használni, másra azonban csak 15 perces forralás után.

Gyarmati Judit, a DRV Zrt. kommunikációs referense az MTI érdeklődésére elmondta: a közegészségügyi hatósággal egyeztetve, a legkisebb közegészségügyi kockázatot is megelőzve rendeltek el szükségvízellátást. A vízminőség helyreállítása érdekében átmossák, fertőtlenítik a hálózatot. Ez várhatóan a héten befejeződik, majd egy újabb mintavétellel ellenőrzik a víz minőségét.

Az átmeneti időszakban három tartálykocsi reggel 8 és este 8 óra között folyamatos körjáratozással biztosít kiváló minőségű vizet a drávagárdonyi vízműtelepről.

A korlátozás mintegy 12 ezer embert érint.

Címkék: somogy, víz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket