Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Július 07. 13:25, péntek | Belföld
Forrás: mti

Csaló bűnbanda él vissza üzemanyag-forgalmazó cégek nevével

Csaló bűnbanda él vissza üzemanyag-forgalmazó cégek nevével

Csalók élnek vissza üzemanyag-forgalmazó cégek nevével, a bűnbanda alkalmanként akár több millió forintos kárt is okozhat - közölte honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség pénteken.

A szervezet tájékoztatása szerint a csalók üzemanyag-vállalat nevében keresnek meg olyan cégeket, amelyek feltételezésük szerint az adott forgalmazóval nagykereskedelmi kapcsolatban állnak és szerződött árnál olcsóbban kínálnak nekik benzint vagy gázolajat. A kedvezmény lehetőségét azonnali - az áru megérkezése előtti - fizetéshez kötik és hamis adatokat adnak meg az átutalás teljesítéséhez.

Fölhívták a figyelmet, hogy a hamis megkeresések nem a szerződéses üzemanyag forgalmazó e-mail címéről érkeznek, az átutalásra nagyon rövid időt adnak, az elektronikus számlán nincs időbélyeg vagy azonosító, a megküldött számlán a korábbiakhoz képest eltérő bankszámlaszám található.

Szabályos megkeresésnél az üzemanyag-forgalmazó mindig a szerződött áron kínálja az árut, az árajánlat és a számla is az üzemanyag cég e-mail címéről érkezik, a szerződött vállalat az áru megérkezése előtt sosem küld számlát (csak előlegbekérőt), a számlán pedig mindig szerepel a partner azonosításához szükséges vevőkód - hangsúlyozták.

A csalók ellen feljelentést tettek, a bűncselekmény elkövetői letöltendő börtönbüntetést kaphatnak - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket