Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Május 28. 09:31, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Csökkentik az allergiás tüneteket a megelőző kezelések

Csökkentik az allergiás tüneteket a megelőző kezelések

A megelőző kezelések csökkentik az allergiás tüneteket, a szemészeti tünetek ellen érdemes már az allergiát kiváltó növény virágzása előtt egy héttel szemcseppet használni

- mondta el a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának tudományos igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Németh János hozzátette, ha tudjuk, hogy mire vagyunk allergiásak, akkor azt a lehetőségekhez mérten kerülni kell. A tüneteket pedig gyakori szemmosással és szemcsepp használatával lehet enyhíteni.

Az allergiás kötőhártya-gyulladás először nátha, tüsszögés formájában jelentkezik, majd a szem fokozatosan kivörösödik és viszketni kezd, a legrosszabb esetben használni sem tudják a szemüket az allergiások - mondta.

A belső kötőhártya gyulladása gyerekeknél jelentkezik. Nehezen lehet észrevenni, mert nem vörösödik és nem is viszket a szem, a belső kötőhártya viszont megvastagodik, emiatt nehezen nyitja ki a gyermek a szemét.

A szakember tájékoztatása szerint ezek kezelésére a mellékhatások miatt csak ritkán és rövid ideig alkalmaznak szteroidos anyagokat, inkább erős gyulladáscsökkentővel kezelik a betegeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket