Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Március 25. 12:01, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a szalonnai emberölés vádlottjait

Elítélték a szalonnai emberölés vádlottjait

Összesen hetvenöt év szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a négy embert, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalonnán különös kegyetlenséggel megölt egy asszonyt - közölte a bíróság az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a négy férfi elhatározta, hogy pénzt szerez a településen élő idős asszonytól. 2019. november 2-án este az ingatlant hátulról, a szántóföld felől megközelítve jutottak be előbb az udvarra, majd a lakóházba, ahol a nőt bántalmazni kezdték. Az asszony fejére egy vasrúddal több ütést mértek, és a tettlegességgel akkor sem hagytak fel, amikor a sértett már a földön feküdt. A vádlottak egyike az eszméletlen asszonnyal szexuális cselekményt végzett.

A sértett a helyszínen életét vesztette, halálát a fejére mért ütések következtében elszenvedett súlyos koponyasérülések okozták.

A törvényszék az első, a harmad- és negyedrendű vádlottat társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, míg a másodrendű vádlottat ezzel halmazatban szexuális erőszak bűntettében is bűnösnek találta. Az első és harmadrendű vádlottakat 18-18 év, a másodrendű vádlottat 19 év, a negyedrendű vádlottat 20 év szabadságvesztésre ítélte.

Az ügyész három munkanapot fenntartott az ítélettel szembeni jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg valamennyi terhelt fellebbezést jelentett be, így az eljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik - olvasható a bíróság közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket