Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. December 07. 12:16, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Előrelépés történt egy 1999-es budakalászi gyilkosság ügyében

Előrelépés történt egy 1999-es budakalászi gyilkosság ügyében

Egy tizennyolc évvel ezelőtt történt budakalászi gyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását indítványozta a Pest Megyei Főügyészség - tájékoztatta a főügyész csütörtökön az MTI-t.

Szabó Ferenc közölte: a férfit azzal gyanúsítják, hogy 1999-ben a budakalászi házuk udvarán található kútba ölte feleségét. A főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett miatt indított ellene eljárást.

A közlemény szerint a gyanúsított Budakalászon élt a feleségével és gyermekeikkel. A házasság a nő alkoholizmusa miatt megromlott, ezért a férfi szabadulni akart a kapcsolatból. Eldöntötte, úgy öli meg a feleségét, hogy balesetnek tűnjön. 1999 februárjában az akkor is ittas nőt az udvari kúthoz vezette, belelökte, majd a kutat lefedte és a sértettet sorsára hagyta. Másnap reggel arról értesítette a tűzoltóságot, hogy a felesége kútba fulladt, és az akkori vizsgálat nem is állapított meg idegenkezűséget.

A mostanra előkerült bizonyítékok azonban minősített emberölés gyanúját alapozták meg, ennek a bűncselekménynek a büntethetősége pedig nem évül el - írta a főügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket