Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2024. Szeptember 09. 07:42, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Erdőtűz Vasban - A tűzoltóknak sikerült elfojtaniuk a lángokat, az utómunkálatok zajlanak

Erdőtűz Vasban - A tűzoltóknak sikerült elfojtaniuk a lángokat, az utómunkálatok zajlanak

A tűzoltóknak sikerült elfojtaniuk a lángokat a Vas vármegyei Csönge külterületén, ahol Csönge és Kenyeri között négyszáz hektáron égett az aljnövényzet, bozótos, szalmabálák és az erdő

- közölte az MTI-vel vasárnap a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Szuhogyi-Balogh Nikoletta főhadnagy elmondta: a tűz megfékezésén négy vármegye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói dolgoztak, még mindig zajlanak munkálatok a helyszínen, az izzó területek keresésével az ismételt visszagyulladást szeretnék elkerülni.

Csönge külterületén csütörtökön csaptak fel a lángok, előbb a száraz fű, majd egy bozótos terület égett, ahonnan a közeli fenyőerdőre is átterjedt a tűz, végül pedig már a fák koronaszintje is lángolt.

Szombat reggelre már csak foltokban égett az erdő aljnövényzete, de a szárazság és az erős szél miatt ismét súlyosabbá vált a helyzet, újraéledtek a lángok.

A tűzzel érintett terület nagysága négyszáz hektárra nőtt, egymás után érkeztek az egységek Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron és Veszprém vármegyékből, végül már a Magyar Honvédség egy speciális helikopterét is bevetették az oltásba.

A tűzoltóknak szombaton Kenyeri határában sikerült megvédeniük egy szarvasmarhatelepet, a füst miatt lezártak egy mellékutat, de települést közvetlenül nem veszélyeztett a tűz, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Címkék: kenyeri, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket