Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Július 28. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Folytatódik az Új Széchenyi Terv végrehajtása

Folytatódik az Új Széchenyi Terv végrehajtása

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közleménye tudatta, hogy a Lakóépületek és környezetük felújításának támogatása keretében 153 pályázat kapott támogatást a 2011. július 11-i döntés alapján.

Ezzel összesen 326 millió forint támogatást ítélt meg a kormány az Egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújítására.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is kiemelten fontosnak ítéli meg a szénmonoxid mérgezéses balesetek számának csökkentését, amelyhez a rendelkezésére álló eszközökkel törekszik hozzájárulni. Ennek megfelelően a nemzeti fejlesztési miniszter döntése alapján az Egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatása Program keretében az életveszélyessé vált egycsatornás gyűjtőkémények felújítására 2010. október 30-ig benyújtott minden formailag és tartamilag megfelelő pályázat támogatásra kerül.

A támogatói döntés 153 pályázat 4395 lakását érinti, a felújítás során 1020 db kémény válik biztonságossá.

A nyerteseknek járó támogatások kifizetésére a beruházások befejezését követő záró beszámolók jóváhagyását követően kerülhet majd sor.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a pályázati rendszerből nyújtott támogatással megvalósuló kéményfelújítások mellett a baleseti kockázat csökkentésének legfontosabb eszköze a tüzelőberendezések és az égéstermék elvezetők szabályszerű üzemeltetése, tervszerű, folyamatos karbantartása és ellenőrzése. Ezért kéri a lakókat és épület fenntartókat, kezelőket, hogy a kályhák, kazánok és kémények ellenőrzésére minden évben fordítsanak kiemelt figyelmet!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új pályázati kiírást tervez az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatására vonatkozóan.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: széchenyi terv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket