Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Október 12. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Füstmérgezésbe halt bele két ember hétfőn

Füstmérgezésbe halt bele két ember hétfőn

Két ember meghalt füstmérgezésben hétfő délelőtt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Hétfő reggel érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez arról, hogy tűz miatt egy családi házban életét vesztette egy ember Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Lácacsékén. Tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség: a konyhában két négyzetméteren tűz nyomai voltak láthatók, korábban a tűzhely környezete, egy szekrény és a páraelszívó égett. Az egész lakás füsttel telítődött, feltehetően füstmérgezés okozta a ház lakójának halálát.

Késő délelőtt érkezett a második jelzés, amely szerint Jászapátiban is életét vesztette valaki. Egy családi ház hálószobájában a cserépkályhából áramlott vissza a füst a lakásba, és ez vezetett az ott tartózkodó halálához.

A katasztrófavédelem mindkét eset körülményeit vizsgálja.

Ez a két haláleset is rámutat arra, mennyire fontos felszerelni egy füstérzékelőt, illetve rendszeresen gondoskodni a kéményseprésről - figyelmeztettek. A lakosság számára ingyenes a kéményseprés, ám a családi házakba nem megy magától a kéményseprő. A https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon vagy a 1818-as telefonszámon lehet időpontot egyeztetni - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket