Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Június 04. 07:18, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Hamis okmányokat készítettek külföldieknek egy okmányiroda alkalmazottai

Hamis okmányokat készítettek külföldieknek egy okmányiroda alkalmazottai

Hamis okmányokat készített külföldieknek egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei okmányiroda több munkatársa, az évek során ötvenöt külföldit állampolgárt juttattak jogosulatlanul hamis úti és személyes okmányokhoz.

Közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata szerdán a rendőrség honlapján.
A gyanúsítottak - egy Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei okmányiroda munkatársaként - 2011. és 2015. között anyagi ellenszolgáltatásért, közvetítők útján harmadik országbeli állampolgárok részére úgy állítottak ki személyazonosításra alkalmas úti és személyi okmányokat, hogy azokat meghamísították - olvasható a police.hu oldalon.

Mint írták, az érintett külföldi állampolgárok törvényes úton nem voltak jogosultak arra, hogy Magyarország, valamint az Európai Unió tagországa által kiállított, személyi azonosításra alkalmas okmányt igényeljenek.

A gyanú szerint az ügyintézők segítségével 55 ember jutott így jogosulatlanul hamis okmányokhoz.

A nyomozók szerdán összehangolt akció keretében öt embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként, közülük kettőt bűnügyi őrizetbe vettek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda embercsempészet, közokirat-hamisítás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 48 éves nő és társai ellen folytat nyomozást - olvasható.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket