Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. November 15. 11:43, péntek | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Hiába telt az idő

Hiába telt az idő

Négy évvel a mórahalmi ékszerbolt kirablása után a szegedi rendőrök azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a második feltételezett elkövetőt. Társát négy hónappal ezelőtt fogták el a nyomozók.

A bűncselekmény 2015. július 21-én késő délután történt a homokháti városban. Két férfi rontott rá az ékszerbolt alkalmazottjára. A nőt megkötözték, majd mintegy 31 millió forint értékű ékszerrel és készpénzzel elmenekültek a helyszínről.
A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ Genetikai Szakértői Intézetével együttműködve először egy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható szerb állampolgárt fogtak el 2019. június 17-én. A szegedi rendőrök előterjesztésére a bíróság európai elfogatóparancsot bocsátott ki társa ellen, akit az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központjával és az olasz igazságügyi szervekkel közösen azonosítottak, majd elfogtak Olaszországban. A szintén szerb állampolgárságú férfit 2019. november 14-én adták át Magyarországnak az olasz hatóságok.

A férfiak ellen jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének és személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a most elfogott 39 éves gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tettek a Szegedi Járási Ügyészségen letartóztatásának indítványozására. Társa letartóztatását a bíróság még júliusban elrendelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 19. 15:29, csütörtök | Életmód

Nagy Márton: tervben van a fogyasztóvédelmi intézményrendszer megerősítése

Jelenleg vizsgálat zajlik a Microsoft és a Temu ellen.

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél