Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Szeptember 28. 07:27, péntek | Belföld
Forrás: mti

Idén 1,1 milliárdból újulhatnak meg falusi utak

Idén 1,1 milliárdból újulhatnak meg falusi utak

A kormány 1,1 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el az úgynevezett falusi útalap idei forrásigényeire, alsóbbrendű utak felújítására.

A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározatban az áll: a kormány az alsóbbrendű utak felújításához falusi útalap létrehozásáról és a szükséges források több évre ütemezett biztosításáról döntött.

Az 1,1 milliárdos összeg átcsoportosításának felelőse a pénzügyminiszter, ezt azonnali határidővel rendelte el a kormány.

Felkérték továbbá a pénzügyminisztert, az innovációért és technológiáért felelős minisztert, valamint a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos bevonásával - az útdíjrendszerekből származó 2019-es várható bevételi folyamatokat áttekintve - készítsenek előterjesztést a kormánynak az alsóbbrendű utak felújításához szükséges, jövő évi források biztosításához.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember 13-án, szokásos budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy falusi útalap létrehozásáról döntött a kormány. Az intézkedés célja, hogy az alsóbbrendű utak minősége is javuljon a jövőben.

Címkék: út, útfelújítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket