Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. November 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Idén hosszabb nyitva tartással várják a Mikulásgyár adományozóit

Idén hosszabb nyitva tartással várják a Mikulásgyár adományozóit

Ebben az évben hosszabb ideig, 22 napon keresztül fogadják az adományokat a Mikulásgyárban, Budapesten.

A Hősök tere közelében felállított adományozói központ december 1-je és 22. között tart nyitva 9 és 21 óra között, emellett több más gyűjtőponton is várják a felajánlásokat - közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője szerdán az MTI-vel.

Az összegzés szerint ilyen hosszú ideig még sosem dolgoztak a gyár önkéntesei, de a tavalyi akció tapasztalatai azt mutatják, hogy szükség van a hosszabb nyitvatartási időre. Az Ötvenhatosok terén felállított központi helyszín mellett a Lurdy Házban, országszerte a Toyota márkakereskedésekben és a Hungaroringen is várják az adományokat. Aki nem tud személyesen elmenni a Mikulásgyárba, annak ajándékait a legtöbb postán ingyenesen átveszik, és a központba szállítják.

A jótékonysági akció keretében elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat várnak a szervezők a Mikulásgyár fő üzemében, ahol számos ünnepi programmal várják az adományozókat.

A főszervező tájékoztatása szerint a Mikulásgyár külföldön is ismert és nagyon népszerű. Már hetek óta érkeznek ajándékok a világ minden tájáról, így küldtek ajándékot Houstonból, Tokióból, Kolozsvárról és Csíkszeredáról is. A NASA főhadiszállásáról, Houstonból például egy játék űrrepülőgépet küldtek az ott lakó magyarok. A főszervező közlése szerint nagyobb adomány várható Londonból, ahol a kint élő magyarok egy csoportja szervezetten gyűjt a Mikulásgyár részére.

A közlemény felidézi, hogy a Lurdy Házban már harmadik éve működik kihelyezett gyűjtőhelye a Mikulásgyárnak, itt 2016-ban több mint 15 ezer kilónyi ajándék gyűlt össze a rászorulóknak. Hagyományosan a Magyar Vöröskereszt is csatlakozik a jótékonysági akcióhoz, a szervezet az adományok gyűjtésében vesz részt és segít azok eljuttatásában a rászoruló családokhoz. A Magyar Posta több mint tíz éve támogatja a kezdeményezést. Az adományozók által a postákon ingyenesen leadott, "Mikulásgyár" felirattal ellátott, becsomagolt dobozokat a Magyar Vöröskereszt raktáraiba szállítja.

Zsolnai Endre közleményében felidézi: évről-évre nő az adományozási kedv, minden évben rekordmennyiségű adomány gyűlik össze a jótékonysági akció során. Tavaly 137 ezer kilogrammnyi ajándék érkezett a gyárba.

Címkék: adomány, MikulásGyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket