Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, a kormány a Magyar Falu Program keretében idén is biztosította a forrást az alsóbbrendű utak helyreállítására. A Magyar Közút Zrt.-vel együttműködésben megkötött támogatási szerződés értelmében az összeg a közútkezelő rendelkezésére áll, így a munkálatok megkezdhetők

Az összegből mintegy 132 kilométeren végeznek majd nagyfelületű burkolatjavítási munkálatokat a Magyar Közút Zrt. munkatársai szerte az ország vármegyéiben, összesen 65 helyszínen, amelynek során egy-egy útszakasz rossz állapotban lévő részeinek javítása történik lokálisan, nagy kiterjedésben - ismertette a Miniszterelnökség.

A tájékoztatás szerint a Magyar Falu Program 2019-es indulása óta, a falusi útalap keretében 4000 kilométernyi alsóbbrendű útszakasz újulhatott meg. Emellett a program hozzájárult a Magyar Közút Zrt. eszközparkjának fejlesztéséhez is, melynek során a társaság megduplázta saját gépleinek számát, melyekkel még nagyobb hatékonysággal tudja végezni az utak karbantartását.

A Magyar Falu Program egyik legfontosabb célja a kistelepülések közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése, melynek része az alsóbbrendű utak állapotának javítása mellett a belterületi utcák, járdák, kerékpárutak építése, felújítása is. Mindezen célokra az elmúlt 5 év alatt, több mint 380 milliárd forintot fordított a kormány a Magyar Falu Program keretében - írta a Miniszterelnökség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket