Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2015. November 04. 07:51, szerda | Külföld
Forrás: MTI - fotó:illusztráció

Illegális bevándorlás – Szögesdrótot vet be Ausztria

Illegális bevándorlás – Szögesdrótot vet be Ausztria

Szögesdróttal erősítették meg kedden azt a kordont, amely az ausztriai A9-es autópálya déli határ menti szakaszán állítottak még korábban, mivel az utóbb időben többen próbáltak meg az autópályán keresztül útnak indulni.

Az autópálya és a vasúti sínek mellett, valamint a menekülteket befogadó szálláshely előtt felállított akadályt még október 25-én húzták. Ennek az osztrák hatóságok szerint a múlt héten bejelentett és jelenleg tervezés alatt álló "műszaki jellegű építkezéshez" nincsen köze. A stájerországi rendőrségi szóvivő szerint ha nem húzták volna fel a kordont, akkor folyamatos rendőri jelenléttel tudták volna csak biztosítani az autópályát.

Az autópálya-felügyelet egyik salzburgi befogadóhelyén egyre több olyan migráns tartózkodik, akik már beadták menedékjogi kérelmüket Ausztriában. A 800 fős szálláshelyen hétfőn este már 300-an voltak a menedékkérők. Naponta ötvennel vannak többen azok, akiknek nem találnak helyet állandó befogadóállomásokon - közölte a salzburgi polgármester, aki szerint ha ez így folytatódik, akkor már nem működhet tovább a hely ideiglenes szállásként. A belügyminisztérium szerint mivel Salzburg az előírt befogadási kvótájának csupán 91 százalékát teljesíti, ezért továbbra is a tartomány feladata a migránsok elhelyezése.

A német hatóságok közlése szerint hétfőn 8750, vasárnap 7750 és szombaton 7300 ember érkezett Ausztriából Bajorországba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 09:00, szombat | Külföld

A Hezbollah 250 harcosát ölték meg az izraeli haderők a libanoni szárazföldi hadműveletben

Az izraeli hadsereg (IDF) pénteken bejelentette, hogy a négy napja elindított dél-libanoni korlátozott hadműveletekben eddig az Iránból támogatott libanoni Hezbollah síita terrorszervezet kétszázötven harcosát ölték meg.

2024. Október 05. 08:55, szombat | Külföld

Csökkent az első három negyedévben a német autógyártás

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.