Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Augusztus 07. 08:08, szerda | Életmód
Forrás: MTI

Jótékonysági adománygyűjtéssel és programokkal ünnepli 158. születésnapját a Fővárosi Állatkert

Jótékonysági adománygyűjtéssel és programokkal ünnepli 158. születésnapját a Fővárosi Állatkert

Augusztus 9-én ünnepli fennállásának 158. évfordulóját a Fővárosi Állat- és Növénykert, ez alkalomból péntektől három héten át jótékonysági tanszer és plüss adománygyűjtést indít, valamint közönségprogramokkal és retrobulival is várja az érdeklődőket pénteken és szombaton.

A Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje: 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit. Ez a nap egyben a magyar állatkertek napja is - áll az intézmény MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, a születésnap alkalmából augusztus 9-től 30-ig jótékonysági tanszer és plüss adománygyűjtő kampányt indít az állatkert a Nagycsaládosok Országos Egyesületével, a Dr. Manninger Jenő Baleseti Központtal és a ZooTábor szervezőjével, a Játékmester Gyermekprogrammal közösen.

A kampány keretében tanszereket (füzet, színes ceruza, színes filctoll, vízfesték, egyenes vonalzó, stiftes ragasztó), valamint megunt, de tiszta, jó állapotban lévő plüssöket várnak. Az összegyűlt tanszereket rászoruló családok gyermekei, a plüssöket pedig a fiumei úti Baleseti Központ Gyermektraumatológiai osztálya kapja meg.

A születésnap előestéjén, csütörtökön az Állatkerti Alapítvány szervezésében jótékonysági retrobulit tartanak. Az este fél hétkor kezdődő esemény első részében közönségtalálkozót szerveznek olyan ismert emberekkel, akik jelképesen örökbe fogadták az állatkert valamelyik lakóját, 20 órától pedig DJ Dominique és vendégei várják az est közönségét a Biodóm aulájában.

Pénteken tematikus vezetett séták, gyermek- és családi programok, kreatív kézműveskedés és keresőjáték is várja majd a látogatókat.

Az ünnepség alkalmából a helyszínre kitelepül az intézmény több partnere: az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szűrővizsgálatokkal, a Móra Könyvkiadó interaktív gyermekfoglalkoztatóval, meseolvasással, a BRFK Bűnmegelőzési Osztálya pedig puzzle-lel, kvízzel, képregénnyel és okosjátékkal is készül.

A részletes program az állatkert weboldalán olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 06:00, hétfő | Életmód

Hans Zimmer az MVM Dome-ban ad koncertet jövő novemberben

Hans Zimmer a The Next Level című új turnéjával az MVM Dome-ban Budapesten is fellép 2025. november 12-én.

2024. Szeptember 15. 08:57, vasárnap | Életmód

Már több mint 20 ezer család telepíthet napelemet és energiatárolót a Napenergia Plusz Program támogatásával

Meghaladta a húszezret a támogatott kérelmek száma a modern napelemes rendszerek létesítésére ösztönző pályázaton - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-vel.

2024. Szeptember 14. 08:46, szombat | Életmód

Főleg az ország nyugati felén okoz gondot a viharos szél

Főleg az ország nyugati felén okoz gondot a viharos szél, a legtöbbször Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém vármegyében hívták a tűzoltókat pénteken viharkárok miatt - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Életmód

Meteorológia: ez volt a legmelegebb nyár a mérések kezdete óta Magyarországon

Az idei nyár volt a legmelegebb a mérések kezdete, 1901 óta, az évszak középhőmérséklete országos átlagban 2,7 Celsius-fokkal haladta meg az 1991-2020 közötti évek átlagát - közölte a HungaroMet Zrt.