Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. December 17. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Jövőre elkezdődhet a komlói börtön építése

Jövőre elkezdődhet a komlói börtön építése

Jogerőssé vált az ötszáz férőhelyes új komlói büntetés-végrehajtási intézet építési engedélye - közölte a mecseki város önkormányzata hétfőn az MTI-vel, jelezve: jövőre a tényleges munka is elkezdődhet.

A közlemény szerint a Baranya Megyei Kormányhivatal döntésével jogerőre emelkedő engedély értelmében az eredeti terveknek megfelelően ötszáz férőhelyes épület és a kapcsolódó kiegészítő infrastruktúra épülhet meg.

Komlót 2015-ben választotta ki a Belügyminisztérium és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az országos férőhelybővítési program egyik helyszíneként. Kitértek arra, hogy a félezer, büntetését töltő elítéltet befogadó intézmény több mint kétszáz munkahelyet teremt a városban.

Az önkormányzat közlése szerint az építkezés azért nem tudott eddig elkezdődni, mert a BVOP közbeszerzéseire rendre magasabb árajánlatok érkeztek, mint a rendelkezésre álló összeg. Mint írták, a kormány idén úgy döntött, hogy biztosítja a hiányzó pénzt, ezután előbb az önkormányzat adta át állami tulajdonba az építési telket, most pedig az engedélyezési eljárás zárult le.

A közleményben Polics József (Fidesz-KDNP) polgármestert idézve azt írták: fontos a beruházás a település számára, hiszen "jól fizető és stabil munkahelyeket hoz". "Mivel a BVOP a beruházó, ezért a kivitelező kiválasztására az önkormányzatnak nincsen befolyása, de bízunk benne, hogy sikerrel zárul a legújabb beszerzés és jövőre a tényleges munka is elkezdődhet a Körtvélyes és Mecsekfalu közötti területen."

Címkék: építés, börtön, komló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket