Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Június 23. 14:15, péntek | Belföld
Forrás: mti

Káli-kör néven éjszakai körjáratokat közlekedtet a Volánbusz a nyári időszakban

Káli-kör néven éjszakai körjáratokat közlekedtet a Volánbusz a nyári időszakban

Éjszakai járatokat közlekedtet a Káli-medencében, Badacsony, Szigliget, Keszthely és Hévíz környékén a Volánbusz hétvégente - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a nyári menetrend bevezetésével új éjszakai körjáratokat indítanak péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka Tapolca és Révfülöp között. A 7702-es vonalszámú járatok Tapolca, autóbusz-állomásról 21.50-kor, 23.55-kor és 1.50-kor, míg Révfülöp, vasútállomásról 23.55-kor, 1.05-kor és 2.55-kor indulnak.

Az autóbuszok megállnak a Káli-medencében fekvő településeken, így Gyulakeszin, Káptalantótin, Mindszentkállán, Szentbékkállán, Köveskálon, Balatonhenyén, Kővágóörsön is. A járatok Révfülöpön csatlakoznak a Balatonfüred felé induló, és onnan érkező éjszakai Bagolyvonatokhoz - ismertették.

A tájékoztatás szerint Alsópáhok és Badacsonytomaj között is új éjszakai autóbuszok segítik az esti hazajutást. Az új 6363-as autóbuszok Alsópáhok, Alsó megállóhelyről 21.25-kor és 23.45-kor, míg Badacsonytomaj, vasútállomásról 23.00-kor és 1.15-kor indulnak.

Az autóbuszok mindkét irányba megállnak Hévízen, Cserszegtomajon, Keszthelyen, Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen, Balatongyörökön, Balatonedericsen, Szigligeten, Badacsonylábdihegyen és Badacsonyban is, illetve Badacsonytomaj, Vasútállomáson átszállást biztosítanak a Balatonfüred és Tapolca között közlekedő Bagolyvonatokra - tudatta a Volánbusz Zrt.

Fotó: Szalóky Zsolt)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket