Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Április 18. 13:28, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kicsi a kanyarójárvány esélye Magyarországon

Kicsi a kanyarójárvány esélye Magyarországon

A magas átoltottság miatt kicsi a kanyarójárvány esélye Magyarországon, de javasolt a védőoltás, ha valaki járvány sújtotta területre utazik – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben azt írták, Magyarországon 2019-ben 11 kanyaró megbetegedést állapítottak meg. A betegek döntő többsége külföldön fertőződött meg, illetve külföldi állampolgár.

A bejelentések a fővárosból, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyéből érkeztek. A szükséges intézkedésekről a területileg illetékes járási hivatal népegészségügyi feladatkörében eljáró munkatársai döntenek a járványügyi kivizsgálás után - tették hozzá.

A közlemény szerint Magyarországon az átoltottság évtizedek óta meghaladja a 98 százalékot. A kanyaró elleni kötelező védőoltást a hatályos jogszabálynak megfelelően két alkalommal – 15 hónapos és 11 éves korban – kell beadni – ismertették.

Kitértek arra is, Európa több országában – például Romániában, Ukrajnában és Szerbiában – az alacsony átoltottság miatt rendszeresen fordul elő kanyarójárvány, ezért az bárhonnan behurcolható.

Címkék: járvány, kanyaró

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket