Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Május 09. 05:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Kiszivároghattak a történelemérettségi témái, az OH feljelentést tett

Kiszivároghattak a történelemérettségi témái, az OH feljelentést tett

Az Oktatási Hivatal (OH) büntetőfeljelentést tett a szerdai történelemérettségi ügyében ismeretlen tettes ellen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozást indított.

Az OH szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint május 8-án, az írásbeli vizsga megkezdése után az OH-hoz bejelentés érkezett arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A hivatal ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Az eduline.hu oktatási portál korábban arról írt, hogy a szerdai történelemérettségi után sok helyen közzétettek egy olyan korábban készült screenshotot (képernyőfotót), amelyen szerepelnek a középszintű történelemérettségi esszétémái.

Több diák állítása szerint ez a kép már kedd este elkezdett terjedni, így voltak olyanok, akik már reggel nyolc óra előtt tudták, hogy Szent Istvánról, a sztálini propagandáról, a középkori uradalmakról és a trianoni béke következményeiről írhatnak majd esszét.

Az OH szerda reggeli közleménye szerint történelemből középszinten 1235 helyszínen 67 025 vizsgázó (közülük 1903-an angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb vagy szlovák nyelven), emelt szinten 125 helyszínen 5831 vizsgázó (közülük 127-en angol, francia, német, spanyol, szerb vagy szlovák nyelven) tett érettségit.

A BRFK az MTI megkeresésére szerda délután azt közölte, hogy megérkezett a feljelentés, amely alapján el is rendelték a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket