Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Október 08. 15:33, kedd | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Kormányhivatali könyvadományok határon túli magyar gyerekeknek

Kormányhivatali könyvadományok határon túli magyar gyerekeknek

A Külhoni magyar gyermekek éve alkalmából szerveztek könyvgyűjtést a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai.

A néhány hónappal ezelőtt útjára indított akcióhoz csatlakozott felajánlásaival a Mártix, valamint a Karitáció Alapítvány illetve több magánszemély is. Az összegyűlt adomány több mint 500, elsősorban óvodás és általános iskoláskorú gyerekeknek szánt irodalmi és ismeretterjesztő kötetet tartalmaz. A felajánlást holnap, október 9-én, délután 14 órakor adják át a kormányhivatalban a 94 határon túli és anyaországi civil szervezetek tömörítő, Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének.

A szervezet, a csaknem 10 évvel ezelőtt jött létre Csongrádon. A kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és anyaországbeli tagszervezetek közös célja a családbarát szemlélet Kárpát-medencei, valamint nemzetközi terjesztése, illetve a térségben működő családszervezetek és az érdekeiket képviselő kezdeményezések megszervezése. A szervezet határon túli tagjain keresztül találnak gazdára a kormányhivatalban gyűjtött könyvek, az adományt Márton Zsuzsanna elnök veszi át.

Az átadáson köszöntőt mond dr. Juhász Tünde, Csongrád megyei kormánymegbízott, Márton Zsuzsanna Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke, valamint Ács Ibolya önkéntes, a gyűjtés kezdeményzője. A programot délvidéki gyerekek közreműködése is színesíti: Hajdújárásról és Királyhalomról érkeznek fiatal tehetségek, akik tánccal, szólóhangszeres produkcióval, mesemondással köszönik meg az ajándékot.

Az adomány átadása után három rövid előadás hangzik el a Csongrád teremben amelyből kiderül, milyen széles körű összefogás van a határon túli és az anyaországi családszervezetek között, a szövetségnek köszönhetően. Márton Zsuzsanna elnök a családszervezetek összefogását mutatja be a Kárpát-medencében, melynek tagja a zentai CI-FI Civil Központ is. Ennek képviseletében a Délvidéki családszervezetekről Dr. Zsoldos Ferenc szól. A Csongrád megyei családszervezetek működéséről pedig Erősné Szabó Mária, a Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesületének munkáján keresztül ad számot.

Az átadás helyszíne: Csongrád Megyei Kormányhivatal aulája
Időpontja: 2019. október 9. 14 óra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 20. 07:58, péntek | Sport

Labdarúgó NB I - Az örökrangadóval indul, keleti rangadóval folytatódik a forduló

Péntek este az MTK és a Ferencváros örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója.

2024. Szeptember 20. 07:57, péntek | Bulvár

A Deltát vezető mesterséges intelligencia a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz

Nemcsak a Delta műsorvezetője a Bíró Ada nevű mesterséges intelligencia, már a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.