Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Április 14. 07:05, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Közeleg az áprilisi Diákhitel igénylés határideje

Közeleg az áprilisi Diákhitel igénylés határideje

Fontos dátum a még Diákhitellel nem rendelkező egyetemisták/főiskolások számára április 16-a (hétfő), hiszen ez a tavaszi félév utolsó előtti Diákhitel igénylési határideje.

Azok a hallgatók, akik ezt a hitelbírálat nélkül elérhető, speciálisan a diákok igényeihez kialakított kölcsönt szeretnék – akár egy összegben is igényelni – még jövő hét elején megtehetik. A felvehető hitelösszeg akár 200 ezer – költségtérítéses hallgatók számára akár 250 ezer – forint is lehet.

A hiteligénylési adatlap elektronikus úton is kitölthető a www.diakhiteldirekt.hu oldalon keresztül. A kitöltött nyomtatványt április 16-ig kell leadni a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban. (Az igénylési helyek listája megtalálható a www.diakhitel.hu honlapon). Akik korábban már kaptak Diákhitelt, azoknak nem kell azt újra igényelni, viszont a folyósítás feltétele az aktív hallgatói jogviszony.

A felvehető hitelösszegek az idei tanév második szemeszterében sem változtak, az államilag finanszírozott hallgatók továbbra is havonta 15, 21, 25, 30, 40, míg a költségtérítéses hallgatók 50 ezer forintot igényelhetnek. Az államilag támogatott képzésben tanulók szemeszterenként így maximum 200 ezer forintot vehetnek fel, míg a költségtérítéses képzésben résztvevő diákok legfeljebb 250 ezer forinthoz juthatnak hozzá.

A Diákhitelt továbbra is alanyi jogon vehetik igénybe a 40 év alatti egyetemi, főiskolai hallgatók. A lehetőséggel 2001 óta összesen már több mint 320 ezer diák élt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket