Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Szeptember 12. 07:35, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok

Laskagombával álcázta a barlangban termesztett marihuána-ültetvényt - VIDEÓ

Laskagombával álcázta a barlangban termesztett marihuána-ültetvényt - VIDEÓ

Laskagombával álcázva és veszélyes spórákra hivatkozva légzőkészüléket adott a nyomozóknak, hogy ne érezzék a kábítószer szagát, de a trükk nem jött be. Lebukott a fővárosi kannabisz-termesztő Budafok-Tétényben a minap.

A rendőrség kábítószer birtoklás miatt nyomoz a 41 éves, budapesti F. Gyula ellen, aki a gyanú szerint a XXII. kerületi ingatlanához tartozó barlangrendszerben kannabiszt termesztett.

A 19. században mészkőbányászat során kivájt barlangrendszerből alakították ki a jelenleg – legtöbbször – gombatermesztésre használt föld alatti helyiségeket. A gyanúsított a lakóháza mellett egy ilyen járatrészt bérelt a helyi önkormányzattól. Tevékenységének leplezése érdekében a vájat első részében laskagombát termesztett, míg utólag, falazással leválasztotta a helyiség hátsó, megközelítőleg 400 négyzetméteres részét, amelyen egy ventilátorral álcázott rejtekajtót alakított ki – közölte a rendőrség honlapján.

Kedden megpróbálta megtéveszteni a termesztő a házkutatást végző nyomozókat gomba spóráinak veszélyességét hangsúlyozva azért, hogy a légzőkészülékek viselésével ne lehessen a kábítószer jellegzetes szaga alapján a rejtekhely nyomára bukkanni. A nyomok, valamint a férfi magatartása alapján a rendőrök végül megbontották a falat és megtalálták a járatrendszer további termeit, valamint az azokban kialakított kannabisz-ültetvényt, amely 386 tő, szüret előtt álló növényt tartalmazott. A gyanú szerint már hosszabb ideje folyt a kannabisz termesztése.

Mindezt tetőzte még az is, hogy a férfi a növények megvilágításához és szellőztetéséhez a villanyóra megkerülésével „lopta” az áramot. Ez lehetett az oka a környéken az elmúlt időszakban tapasztalható áramkimaradásoknak is.

A nyomozók F. Gyulát kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket