Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2020. Május 28. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Letartóztatták az újpesti gumilövedékes lövöldözés elkövetőit

Letartóztatták az újpesti gumilövedékes lövöldözés elkövetőit

Egy hónapra letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a három férfit, akik részt vettek az újpesti gumilövedékes lövöldözésben vasárnap - közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya szerdán az MTI-vel.

Az ítélet nem jogerős.

A közleményben azt írták, hogy a gyanúsítottak egy parkolóban két férfire támadtak, az egyik egy gumilövedékes pisztollyal többször rálőtt az egyik sértettre, másikuk pedig késsel vágta meg egy másik sértett combját. A meglőtt férfi életveszélyes, a megkéselt férfi nyolc napon belül gyógyuló sérült szenvedett - tették hozzá.

Ismertették, hogy a lövöldöző férfi cselekménye bizonyítottság esetén életveszélyt okozó testi sértés, míg a másik két férfi cselekménye csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság megállapítására lehet alkalmas.

A bíróság a letartóztatást azzal indokolta: megalapozottan feltehető, hogy a három férfi szabadlábon befolyásolná a kihallgatandó embereket, és ezzel megnehezítené, meghiúsítaná a bizonyítást. Továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is, mert mindhármukat többször ítélték már el erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket