Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2018. Július 30. 15:51, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Madonna adománygyűjtéssel ünnepli 60. születésnapját

Madonna adománygyűjtéssel ünnepli 60. születésnapját

A Malawiban élő árvák és más kiszolgáltatott helyzetű gyermekek támogatását célzó adománygyűjtéssel ünnepli augusztusban esedékes 60. születésnapját Madonna.

Az amerikai énekesnő a The Associated Press hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a Facebookkal együttműködve indította el hétfőn az adománygyűjtést, amely egészen augusztus 31-ig tart.

A kezdeményezés támogatói Madonna Facebook-oldalán tudnak közvetlenül adakozni, de a közösségi portálon bárki indíthat saját gyűjtést a kampányhoz kapcsolódóan. A felajánlott összegek a popénekesnő jótékonysági szervezetéhez, a Raising Malawihoz kerülnek.

Madonna augusztus 16-án ünnepli 60. születésnapját.

"Továbbra is rendíthetetlen elkötelezettséget érzek az iránt, hogy szerető otthont biztosítsak a kiszolgáltatott helyzetű gyerekek számára. Születésnapomra nem is tudnék jobb ajándékot elképzelni, mint hogy kapcsolatot teremtsek a globális családom és ezen gyönyörű ország, valamint annak leginkább segítségre szoruló gyermekei között" - mondta az énekesnő.

Hozzátette: "minden egyes felajánlott dollárt közvetlenül a gyerekek étkeztetésére, iskoláztatására, öltöztetésére és egészségügyi ellátására fordítunk. Szeretném, ha összefognánk a barátaimmal, a rajongóimmal és a támogatókkal, hogy megváltoztassuk a malawi gyerekek életét, megmutatva nekik, hogy gondoskodunk róluk, védelmezzük és szeretjük őket".

Madonna, aki eddig négy gyermeket fogadott örökbe Malawiból, 2006-ban alapította meg a Raising Malawi alapítványt, a délkelet-afrikai ország árváinak és kiszolgáltatott helyzetű gyermekeinek segítése céljából. Az énekesnő alapítványának közreműködésével épült meg a blantyre-i Queen Elizabeth Központi Kórház gyermekosztálya, amelynek hivatalos megnyitója tavaly júliusban volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.