Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 08. 14:00, kedd | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Megkongatták a vészharangot a betegszállító cégek

Megkongatták a vészharangot a betegszállító cégek

Az utóbbi időszakban egekig emelkedő üzemanyagárak lassan az ellátás zavartalanságát veszélyeztetik - írja a Békés Megyei Hírlap.

Tankolni muszáj, az embereket ki kell fizetni, a járművek szervizelésén pedig nem lehet spórolni– ezt mondta az egyik Békés megyében dolgozó betegszállító cég képviselője.

Tény, hogy az idei üzemanyagár-emelkedés közel 80 forint literenként. Az október végi és a november eleji drágulás és a jövedékiadó-emelés kilométerenként 19 forint költségnövekedést okozott e téren. Ennek fedezete sem az idei, sem a 2012-es költségvetési tervezetben nincs biztosítva.

A betegszállítással foglalkozók úgy vélik, amennyiben nem kompenzálják az üzemanyagár-emelkedést, az működési zavarokat okozhat a rendszerben, vagyis finanszírozás hiányában nem tudnak minden betegszállítási igényt kielégíteni. A szolgáltatás akadozása ugyanakkor veszélyezteti ez egészségügyi ellátórendszert, hiszen az orvos-beteg találkozók mintegy húsz százaléka a betegszállítók közreműködésével jön létre.

A kormány utoljára tavasszal próbált segíteni a helyzeten, amikor a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma forrásokat csoportosított át az áremelések kompenzálására, és 200 millió forinttal megemelte a betegszállítók, valamint a szárazföldi mentők támogatását, továbbá 32 millió forint pluszforrást juttatott a légimentők számára. Azaz összesen 432 millió forint gyorssegélyt adott az ágazatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket