Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2019. Július 17. 10:01, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Miklós Péter a Vajdaságban tartott előadásokat

Miklós Péter a Vajdaságban tartott előadásokat

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében a múlt héten tizenkilencedik alkalommal került megrendezésre az Apáczai Nyári Akadémia című tanártovábbképzés,

amelynek Történelem és magyarság szekciójában tartott előadásokat Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója.

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében a múlt héten került megrendezésre az XIX. Apáczai Nyári Akadémia elnevezésű tanártovábbképzés, amelynek Történelem és magyarság szekciójában tartott előadásokat Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetője, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója.

A vásárhelyi múzeumigazgató egyik referátumában a száz évvel ezelőtti magyar kommunista diktatúra, a tanácsköztársaság és a magyar irodalom kapcsolatát mutatta be, míg másik előadásában a költészet és a rendszerváltozás érintkezési pontjairól beszélt, a hetven éve született Nagy Gáspár költő alkotói portréján és művein keresztül.

A továbbképzésen Miklós Péteren kívül többek között előadást tartott még Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kárpát-medencei magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára, Vizi László Tamás, a Kodolányi János Egyetem rektorhelyettese, a Magyarságkutató Intézet tudományos főigazgató-helyettese, Ujváry Gábor, a VERITAS Történetkutató Intézet kutatócsoport-vezetője és Vajda Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Szaklevéltárának igazgatója is.

(Fotók: Martinek Imre, Hét Nap – vajdasági magyar hetilap)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.