Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. November 20. 15:34, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Mintegy kétszáz áruházban szervez karácsonyi adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank

Mintegy kétszáz áruházban szervez karácsonyi adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank

Három napon keresztül, november 24. és 26. között várják a lakosság élelmiszeradományait országszerte mintegy 120 település csaknem 200 áruházában.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a CIB Bank támogatásával idén is megrendezi hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akcióját 5000 önkéntes, köztük a Centrál Színház művészeinek részvételével - közölte az Élelmiszerbank hétfőn az MTI-vel.

A szervezetek november 24-én 15 és 20 óra között, másnap 8 és 19 óra között, november 26-án pedig 8-tól 18 óráig várja a lakosságtól elsősorban a tartós élelmiszeradományokat országszerte az Auchan, a METRO és a Tesco üzletláncokban.

Novemberben a Centrál Színház négy jótékonysági előadást is tartott, ennek keretében a színház közönsége a helyszínen vásárolhatott ajándékcsomagot, amely a kókuszgolyó összetevőit tartalmazta.

Az akciókban összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt.

Fotó:elelmiszerbank.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket