Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. November 30. 13:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: MTI/Balázs Attila

Müller Cecília: nagyon sikeres volt az oltási akcióhét

Müller Cecília: nagyon sikeres volt az oltási akcióhét

Nagyon sikeres volt az oltási akcióhét Magyarországon, ezért az a döntés született, hogy egy héttel meghosszabbítják - mondta az országos tisztifőorvos a kormány közösségi oldalára hétfőn feltöltött videójában.

Müller Cecília ismertette, hogy a múlt héten az oltópontokon 784 ezer védőoltást adtak be, 643 ezren a harmadik oltásukat is megkapták. Ez azért nagyon fontos - tette hozzá -, mert a koronavírus "egyre-másra mutálódik", különböző variánsokat észleltek a világban, eddig a vírusnak már több mint kétszáz mutációját azonosították.

Az országos tisztifőorvos emlékeztetett: a hétvégén a koronavírus újabb, dél-afrikai mutációja (omikron) uralta a sajtót, a közvéleményt. Hozzátette: folyamatosan figyelik e variáns jelenlétét is, a hétvégén a Nemzeti Népegészségügyi Központ öt napra visszamenőleg több mint 400 vizsgálatot végzett el, hogy azonosítsa ezt a variánst, de egyetlen mintában sem találták meg.

Müller Cecília szólt arról is: kifejezetten örül, hogy az oltási akcióhéten 96 ezren kérték az első oltásukat. Azt mondta, örül és köszöni, hogy ezek az emberek a szakemberekre hallgattak, mert "a megelőzés legfőbb eszköze változatlanul a védőoltás".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket