Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. November 04. 13:03, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Negyedórán belül elfogták az unokázós csalókat

Negyedórán belül elfogták az unokázós csalókat

A fővárosi nyomozók két férfit és egy nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

Egy 81 éves budapesti asszonyt hívott fel egy férfi 2021. október 30-án éjjel; magát a sértett fiának kiadva azt állította, hogy elszámolási vitába keveredett és sok pénzzel tartozik albán személyeknek. A kétségbeesett asszonyt rávette, hogy a kisegítésére pénzt adjon egy nőnek, elmondása szerint a barátja feleségének - közölte a rendőrség.

Az idős nő 40 perccel a telefonhívás után újbudai lakásánál egymillió forintot adott át az ismeretlennek, aki autóba szállva gyorsan távozott is.

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztály rendőrei a pénzzel teli boríték átadása után negyed órával, még a kerületben megállították az autót, és elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható három embert.

A 22 éves L. Ignácot, a 38 éves K. Jánost és a 43 éves R. Lászlónét csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tettek. A fővárosi nyomozók őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Címkék: csaló, elfogás, unokázós

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket