Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 14. 07:18, hétfő | Belföld
Forrás: HírTv

Nem kell nekik a munka

Nem kell nekik a munka

Több ezren utasították vissza a felkínált közmunkát Debrecenben. Sokan azért nem vállalják, mert feketén többet keresnek. A januártól érvényes szabályok szerint, aki visszautasítja a lehetőséget, az nem jogosult segélyre

A Hír TV által megkérdezett Varga Attila szakképzett szobafestő, évek óta munkanélküli. Közmunkásként napi 6 órában alkalmazzák Debrecenben, amivel bruttó 42 ezer forintot vihet haza. Elmondása szerint meg van elégedve a „nem nagy összeggel”, mert nincsen más munkalehetősége.

A városban az álláskeresők egyharmada fogadta el a felkínált közmunkát. Idén mintegy ötezer embert közvetített ki a munkaügyi központ, akik közül körülbelül 1800-an mentek el dolgozni.

A közmunkásokkal foglalkozó önkormányzati cég vezetője, Pethe Tamás azt mondja: változatos indokokkal utasítják el a felkínált közmunkát. Van, aki azért nem vállalja, mert akkor elveszítené a feketén keresett pénzét.

Kisváros, kis lehetőség

Hajdúhadházon jobb az arány: a településen idén 800 közmunkást alkalmaztak, mindössze heten utasították vissza a felajánlott lehetőséget. Csáfordi Dénes polgármester elmondása szerint, akik elutasították a lehetőséget, jobb ajánlatot kaptak.

A kisvárosban kevés a munkalehetőség, az emberek többsége ezért fogadja el a közmunkát, aki visszautasítja a lehetőséget, az a januártól érvényes szabályok szerint a következő hónaptól nem kap segélyt.

Címkék: debrecen, közmunka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket