Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Április 11. 08:09, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Németországban saját szállásán gyújtogatott egy szír menedékkérő

Németországban saját szállásán gyújtogatott egy szír menedékkérő

Németországban szándékos gyújtogatással tűzet okozott saját szállásán egy szíriai menedékkérő - közölték vasárnap a Rajna-vidék-Pfalz tartományi Bingenben történt esetet vizsgáló hatóságok.

A mainzi rendőrség és ügyészség közös közleménye szerint a 26 éves szíriai férfi beismerő vallomást tett. Azt mondta, hogy a rossz lakhatási körülmények és a kilátástalanság érzése miatt próbálta felgyújtani az épületet, ahol elhelyezték. A menedékkérőt letartóztatták.

Az illetőnek egy társasházban volt szállása, amelyben menedékkérők mellett külföldi idénymunkások és német állampolgárok is laknak. A pincében gyújtogatott. Négy lakó és két tűzoltó enyhe füstmérgezést kapott.

A menedékkérő azt is elismerte, hogy saját kezűleg mázolt két horogkeresztet az épület falára, ezzel igyekezve elterelni a gyanút magáról. A hatóságokhoz a társasház lakói közül érkezett bejelentés arról, hogy köze lehet a csütörtök hajnalban történt tűzesethez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.