Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. November 28. 14:03, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nyolc év fegyházra ítéltek egy dílert

Nyolc év fegyházra ítéltek egy dílert

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy mélykúti férfit, aki hónapokon át árult kábítószert a lakóhelyén és Kiskunhalason.

A táblabíróság kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a 42 éves vádlottat. A férfi feleségét, aki segített a bűncselekmények elkövetésében, öt év börtönre ítélték. A Kecskeméti Törvényszék elsőfokú ítéletét a tábla csak annyiban változtatta meg, hogy a feleségnek nem fegyházban, hanem börtönben kell letöltenie a szabadságvesztést.

A férfi 2015 novemberében állapodott meg egy ismeretlenül maradt emberrel abban, hogy a tőle átvett kábítószert a saját környezetében értékesíti. Előbb hetente háromszor 5-6 gramm, az utcán kristálynak hívott kábítószert vett át és adott el, majd 2016 januárjától a herbál elnevezésű drogot terjesztette. Az eladott kábítószerért járó pénzzel rendszeresen elszámolt, a szállítójával előre megegyezett áron felüli bevételét pedig megtarthatta.

A forgalom növelése érdekében a vádlottak a mélykúti lakásukon bulikat szerveztek, ahol a meghívottaknak adták el a drogot. A házaspárnak kialakult a vevőköre, de a vásárlók kiléte és az értékesített drog mennyisége az eljárás során sok esetben nem volt megállapítható.

A férfi 2016. február 12-én éppen a vásárolt drogot csomagolta, amikor a nyomozók házkutatást tartottak nála. Az ott lefoglalt kábítószer hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának csaknem négyszerese volt, emellett találtak csekély mennyiségű pszichoaktív anyagot is.

Az ítélőtábla - tekintettel a súlyos, nyolcéves fegyházbüntetésre - elrendelte az eddig szabadlábon védekező férfi azonnali őrizetbe vételét, így a táblabíróságról már a szegedi büntetés-végrehajtás intézetbe vitték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket