Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Május 18. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: mno / HírTV / MTI

Nyugdíjasokkal próbált cáfolni az Arany Alkony

Nyugdíjasokkal próbált cáfolni az Arany Alkony

A lakók és egy volt alkalmazott közreműködésével igyekezett demonstrálni az Arany Alkony Idősotthon tulajdonosa, hogy magas színvonalú ellátást nyújt a befizetett milliókért cserébe.

A XV. kerületi Bánkút utcai idősotthonban tartott, fórummá alakult sajtótájékoztatón – melyen nagy számban részt vettek az otthonok lakói és képviselői – a médiát hibáztatták a kialakult helyzetért, és kiálltak az intézmények munkatársai mellett.

A sajtótájékoztatón azonban az intézmény egyik orvosa maga ismerte el, hogy egy idős férfi halálát csak másnap vették észre, addig holtan feküdt a zuhanyzóban. A megszokott gyógyszerek cseréjét a jogszabályi előírásokkal magyarázták, csakhogy a Hír TV-ben említett esetek évekkel a törvény hatályba lépése előtt történtek.

Nyugdíjasokkal is igyekezett hitelteleníteni az Arany Alkony idősotthon tulajdonosa a Hír TV Célpont című műsorát. „A betegeket itt teljesen ellátják, a nővérek nagyon rendesen bánnak velünk" – mondta egy idős asszony.

A lakók után egy volt dolgozó következett, aki a Célpont riporterének korábban több olyan esetről is beszámolt, amikor – minimális odafigyeléssel – meg lehetett volna menteni az idős emberek életét. Ma már félreértés áldozatának tartja magát. Szabó Adél az idősotthon vezetőinek jelenlétében manipulációval vádolta meg a Célpont riporterét. „Bejátssza a fejemet, és hozzáadja a szavakat? Hát micsoda dolog ez!" – tette hozzá.

Az Arany Alkony Idősotthont az elmúlt években egy egyházi misszió üzemeltette, de a működési engedélyt a Fővárosi Kormányhivatal a közelmúltban visszavonta. A tulajdonos átvenné az üzemeltetést, de ma még kérdés, hogy ezt a kormányhivatal jóváhagyja-e.

HírTV / MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket