Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Január 25. 13:06, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Pár napon belül lejárnak a 2018-as éves autópálya-matricák

Pár napon belül lejárnak a 2018-as éves autópálya-matricák

Január 31-én lejárnak a 2018-as éves autópálya-matricák, amelyekkel már csak jövő héten csütörtök éjfélig lehet jogszerűen közlekedni a magyarországi útdíjköteles autópályákon és autóutakon

- hívja fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. A mostani határidővel több mint 2,3 millió e-matrica jár le - közölte pénteken az MTI-vel a NÚSZ Zrt.

A közleményben Bartal Tamást, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója ismertette, hogy az új éves e-matricák az ország több mint kétezer pontján, ezen felül interneten és mobiltelefonnal, sms-ben vagy telefonos alkalmazáson keresztül könnyen megvásárolhatók.

Kiemelték, hogy az országos éves matrica ára 2012 óta, a megyei matricák ára pedig 2015-ös bevezetésük óta nem változott. A D1 kategóriába sorolt gépjárműveknél - ide tartoznak a motorkerékpárok, a személyautók és azok pótkocsiai - az éves országos matrica ára 42 980 forint, a megyei matrica ára pedig 5000 forint.

A nagycsaládosok részleges díjmentességre jogosultak, kedvezményes e-matrica vásárláshoz azonban minden év január 31-ig be kell jelenteniük a közlekedési igazgatósági hatóság nyilvántartásába az általuk üzemben tartott gépjárművet.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a rendvédelmi szervek által üzemben tartott vagy a megkülönböztető jelzés használatára jogosult gépjárművek után nem kell útdíjat fizetni, viszont ők is csak akkor használhatják térítésmentesen a díjköteles útszakaszokat, ha a jármű forgalmi rendszámát a Belügyminisztérium nyilvántartások vezetéséért felelős helyettes államtitkársága nyilvántartásba vette. A díjmentességet minden évben meg kell újítani - ennek határideje szintén 2019. január 31-én jár le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket