Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2016. Április 08. 08:00, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Pénzbüntetést kapott egy asszony, mert bezárta a lakásába a telefonszerelőt

Pénzbüntetést kapott egy asszony, mert bezárta a lakásába a telefonszerelőt

Személyi szabadság megsértése miatt jogerősen pénzbüntetésre ítéltek egy nagykanizsai asszonyt, aki bezárta lakásába a telefonszerelőt, mert nem tudta megjavítani az elromlott készüléket

- tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t. Beznicza Árpád közölte: a hatvanéves asszony tavaly nyáron jelentette be a szolgáltatónál, hogy nem működik a vezetékes telefonja. A helyszínre érkező szerelő megállapította, hogy a vonal jó, a telefonkészülék romlott el, és közölte azt is, ehhez nem ért, nem tudja megjavítani, mert ő vonalellenőr.

A nő ezt nem volt hajlandó elfogadni, bezárta a bejárati ajtót, és azt mondta a férfinak, addig nem engedi ki a lakásból, amíg a telefonját meg nem javítja. A szerelő egy darabig várt, majd mobiltelefonon értesítette a rendőrséget.

A rendőrök először a kaputelefonon keresztül kérték az asszonytól, hogy engedje be őket, de ezt a nő nem tette meg, ezért más lakó nyitotta ki a társasház bejáratát. A nő a lakásajtót is csak többszöri felszólításra volt hajlandó kinyitni és kiengedni a lakásból a szerelőt, aki nagyjából egy órát töltött ott akarata ellenére.

A Nagykanizsai Járásbíróságon az asszony csütörtökön elmondta: megbánta, amit tett, azzal indokolta a cselekedetét, hogy nagyon rossz lelkiállapotban volt a történtek idején.

A bíróság személyi szabadság megsértése miatt jogerősen 150 ezer forint pénzbírsággal sújtotta az asszonyt, aki részletfizetési lehetőséget kapott. Ha nem fizeti meg a bírságot, büntetése 150 napi elzárásra változik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.