Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2023. Január 16. 12:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Pintér Sándort is megkérdeznék a rendőrgyilkosság ügyében

Pintér Sándort is megkérdeznék a rendőrgyilkosság ügyében

Pintér Sándor belügyminiszter és Balogh János országos rendőrfőkapitány meghallgatását kezdeményezi a múlt héten, szolgálatteljesítés közben történt rendőrgyilkosság ügyében.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának két ellenzéki alelnöke, Harangozó Tamás (MSZP) és Lukács László György (Jobbik) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy múlt héten szolgálatteljesítés közben elhunyt Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester és további két rendőr megsérült.

A képviselők közölték, annak érdekében, hogy az Országgyűlés tájékoztatást kaphasson az ügy részleteiről, kezdeményezik az illetékes bizottság összehívását, valamint a körülményeket feltáró rendőrségi és belügyminisztériumi vizsgálat eredményéről a belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány személyes meghallgatását.

Harangozó Tamás és Lukács László György szerint a múlt héten történt tragédia arra is felhívja a figyelmet, hogy rendőrök nap mint nap életüket kockáztatják az ország polgárainak biztonsága és nyugalma érdekében.

A két ellenzéki politikus javasolja, hogy a meghallgatás terjedjen ki a körzeti megbízotti, járőr, pénzkísérő és vonatkísérő szolgálati forma szerint feladatot ellátó rendőrök testpáncéllal és testkamerával való ellátásának vizsgálatára is.

Fotó: mti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 09:09, szombat | Belföld

KSH: augusztusban 4 millió 748 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalék

2024 augusztusában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 39 ezerrel, 4 millió 748 ezerre nőtt. A munkanélküliek száma 210 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalék volt

2024. Szeptember 28. 09:05, szombat | Belföld

Gulyás Gergely: Orbán Balázs félreérthetően fogalmazott, de ez nem változtat az elmúlt évtizedben végzett kiváló munkáján

A miniszterelnök politikai igazgatója félreérthetően fogalmazott, ez azonban nem változtat az elmúlt évtizedben a magyar közéletben végzett kiváló munkáján - írta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 28. 09:04, szombat | Belföld

Meteorológia: megdőlt a fővárosi szélrekord csütörtökön

Megdőlt a fővárosi szélrekord csütörtökön – írta a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.

2024. Szeptember 28. 09:01, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a Nyugat-Balkán népei és országai többet érdemelnek, mint amit kapnak Brüsszelből

A Nyugat-Balkán népei és országai többet érdemelnek, mint amit kapnak Brüsszelből, ezeknek az országoknak már bent kellene lenniük az Európai Unióban