Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2016. Október 11. 10:05, kedd | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Püspökladányban az Emlékpont börtönkiállítása  

Püspökladányban az Emlékpont börtönkiállítása  

A hódmezővásárhelyi Emlékpont munkatársai által összeállított Rákosi börtönei című vándorkiállítás immár a hatodik helyszínen kerül bemutatásra.

A püspökladányi Karacs Ferenc Múzeumban 2016. október 4-től november 9-ig látogatható tárlatot Miklós Péter, az Emlékpont intézményvezetője nyitotta meg, aki az eseményt követően az 1940-as és 1950-es évek kommunista erőszakszervezeteiről és börtönvilágáról tartott előadást.

„A Rákosi-korszakban a mindennapok részévé vált a terror és a félelem. Ebben a légkörben 1956-ra olyannyira pattanásig feszült a helyzet, hogy a forradalom kitörése szinte törvényszerű volt, hiszen a magyar társadalomnak akkoriban nem volt egyetlen olyan rétege sem, amely ne lett volna elégedetlen a fönnálló kommunista rendszerrel” – mondta Miklós Péter, aki szerint a kommunista terrorra való emlékezés kötelessége az utókornak, hiszen ezzel az áldozatok előtt is tiszteleg, s rámutat a magyarországi szocialista rendszer valódi arcára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 21. 09:26, szombat | Kék hírek

Illegális benzinkút működött egy fehérvári kamionmosóban

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fehérvári osztálya tíz férfit fogott el egyszerre, akik részt vettek a jogellenes üzletben. Kettőjüket pénzmosással, nyolcukat sikkasztással gyanúsítják.

2024. Szeptember 21. 09:25, szombat | Életmód

Árvíz: Ne legyenek katasztrófaturisták!

​​​​​​​Szelfi helyett inkább segítsék a védekezést - kéri a rendőrség.