Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Szeptember 26. 14:41, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Több az elhízott, mint az éhező ember

Több az elhízott, mint az éhező ember

A Nemzetközi Vöröskereszt szerint a világon több az elhízott, mint az éhező ember, ez nem jelenti azt, hogy a jövőben mindenki jóllakik. Az élelmiszerválság miatt az éhezők évről évre egyre nehezebb helyzetbe kerülnek.

Tavalyi adatok szerint 2010-ben a világon 1,5 milliárd elhízott és 925 millió éhező ember élt - közölte a Nemzetközi Vöröskereszt humanitárius csoportja az évente kiadott World Disaster Report nevű jelentésben. Ez pedig azt jelenti, hogy napjainkra a Földön az elhízott emberek száma először haladta meg az alultápláltakét.

Az adatok rávilágítanak arra, hogy mekkora különbségek vannak a gazdag és a szegény területek között, emellett felhívja a figyelmet arra is, hogy a közelmúltban egyre növekvő élelmiszerárak miatt mekkora bajba kerültek az elmaradott országok lakói - írja az Agence France-Presse.

A szabad piaci erők összjátékának eredményeképpen mára a világ lakosságának 15 százaléka éhezik, 20 százaléka pedig elhízott - ezek a számok arra utalnak, hogy valahol valami nagyon rosszul működik - mondta a Vöröskereszt mozgalom főtitkára, Bekele Geleta.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket