Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. December 28. 14:01, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több kiló gyógyszeralapanyagot foglalt le a NAV

Több kiló gyógyszeralapanyagot foglalt le a NAV

Egy vidéki patika tulajdonosa - nem rendelkezett a behozatalhoz szükséges gyógyszerhatósági engedéllyel.

Huszonöt kilogramm Kínából érkező, elektronikusan rendelt gyógyszeralapanyagot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a szer megrendelője - egy vidéki patika tulajdonosa - nem rendelkezett a behozatalhoz szükséges gyógyszerhatósági engedéllyel - közölte a hivatal vám- és jövedéki szóvivője pénteken az MTI-vel.
Leopold Róbert a közleményben azt írta, a NAV pénzügyőrei két műanyag kannába csomagolva ismeretlen eredetű folyadékot találtak, amelyről a szakértők megállapították, hogy polikezulént tartalmaz. Az anyag gyógyszerhatóanyagnak minősül, ezért behozatalához az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélye szükséges.

Tudatta, a hatóanyag nőgyógyászati fertőzések elleni szerként és antiszeptikumként használatos.

A vizsgálat ideje alatt a patika tulajdonosa telefonon és elektronikus levélben többször is megkereste a NAV-ot, és elmondta, rendszeresen importál ilyen hatóanyagot, amelyből gyógyszert készít eladásra, valamint több kórház gyógyszertárának is beszállít belőle.

A közlemény szerint a patika által rendelt anyag a gyógyszerhatóanyagot jogszerűen importálók hatósági nyilvántartásában nem szerepel, annak behozatalára a patikusnak nem volt engedélye, ezért a pénzügyőrök engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést tettek ellene.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket