Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Augusztus 05. 15:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Több térségben is folytatódik a szúnyogirtás

Több térségben is folytatódik a szúnyogirtás

A héten a Balatonnál és a Tisza-tónál is folyatódik a szúnyogirtás - tájékoztatta az országos program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese hétfőn az MTI-t.

Dóka Imre közölte: ezen kívül a csornai régióban, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében teljes körű, földi és légi kémiai beavatkozásokat terveznek, míg Baranya, Somogy és Vas megyében, Mohács térségében, valamint a fővárosban részleges gyérítések lesznek.

A következő napokban több Duna menti területen biológiai lárvagyérítést végeznek az esők miatt vízzel megtelt tenyészőhelyeken - tette hozzá.

Elmondta: az esős idő miatt a következő napokban ismét több térségben válik szükségessé az intenzívebb szúnyogirtás. A csapadék hatására ugyanis a környezetben számos, a szúnyoglárvák kifejlődésére alkalmas vízfelület jön létre, ilyenek a madáritatók, locsolóvízgyűjtők, de például a virágcserepek és szabadtéri gyermekjátékok is. Fontos, hogy az ezekben összegyűlt vizet kiöntsük, a tároló edényeket pedig lefedjük, mert így jelentős mértékben tudjuk csökkenteni a szúnyogok számát - hívta fel a figyelmet.

A katasztrófavédelem honlapján nyomon követhető, hogy hol és mikor kerül sor szúnyogirtásra – közölte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket