Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Január 28. 10:39, kedd | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Kormányhivatal

Új kormányablak nyílik Szegeden

Új kormányablak nyílik Szegeden

Elkészült a Szegedi Járási Hivatal szervezetén belül működő új kormányablak Szegeden, a Kereskedő közben.

Ezzel Csongrád megyében már tizenhárom helyszínen intézhetik ügyeiket az állampolgárok. A nyolc munkaállomással és egy fotófülkével rendelkező új, integrált kormányzati ügyfélszolgálatot csütörtökön délelőtt 11 órakor adja át hivatalosan dr. György István a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, és B. Nagy László, a térség országgyűlési képviselője.

A Kereskedő közben kialakított kormányablak megvalósítása során elsődleges szempont volt az ügyintézés egy helyszínre telepítése. A Kereskedő közben levő ingatlanban látja el feladatát a Szegedi Járási Hivatal Közlekedési Osztálya, így kézenfekvő elképzelésnek tűnt, hogy egy olyan integrált ügyfélszolgálat kerüljön kialakításra a helyszínen, ahol a gépjárművek forgalomba helyezésén, honosításán túl a teljes körű gépjármű ügyintézés elérhető legyen. Ezen elképzelés alapján az új kormányablakban kapott helyet a Közlekedési Osztály, a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont és a klasszikus kormányablak ügyfélszolgálata is.
A beruházás keretében az ingatlan földszinti ügyfélterének átalakításával egy 9 munkaállomással rendelkező kormányablak jött létre, a kormányablakokra országosan egységesen jellemző ügyféltéri arculattal.

Az új kormányablak létrehozásával az ügyintézést jelentősen leegyszerűsödött, hiszen a külföldről behozott használt gépjárművek forgalomba helyezése, az összeépítési- és átalakítási engedélyek kiadása után a rendszámmal való ellátáshoz, illetve a forgalomengedély kiadásához szükséges ügyeket, valamint az egész eljárást megelőző regisztrációs adó befizetését egy helyen lehet intézni. Továbbá a gépjárművek műszaki vizsgáztatását követő forgalomba helyezési eljárás is elvégezhető helyben, gyorsan és kényelmesen, így az ügyfelek valóban egyablakos ügyintézésben részesülnek.

A kormányablak tesztüzemben már fogadja az ügyfeleket, míg a hivatalos átadásra 2020. január 30-án, csütörtökön, 11 órakor kerül sor az újonnan kialakított ügyféltérben.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 20. 07:58, péntek | Sport

Labdarúgó NB I - Az örökrangadóval indul, keleti rangadóval folytatódik a forduló

Péntek este az MTK és a Ferencváros örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója.

2024. Szeptember 20. 07:57, péntek | Bulvár

A Deltát vezető mesterséges intelligencia a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz

Nemcsak a Delta műsorvezetője a Bíró Ada nevű mesterséges intelligencia, már a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.