Városlista
2024. október 3, csütörtök - Helga

Hírek

2015. November 10. 07:45, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Újra lehet szavazni az egészségügyben és az oktatásban dolgozó nőkre

Újra lehet szavazni az egészségügyben és az oktatásban dolgozó nőkre

Elindult az idei szavazás az Aranyanyu Díj döntőseire, akik között az egészségügyben és az oktatásban dolgozó, a társadalom tagjaiért kiemelkedő munkát végző nőket jutalmaz a zsűri és a közönség.

A voksokat november 22-ig várják. Az idén is pedagógus, orvosnő, egészségügyi- és szociális szakdolgozó kategóriában lehet szavazni azokra a nőkre, akiknek kisfilmje a díj weboldalán látható - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Richter Gedeon Nyrt. és a Rácz Zsuzsa író által 2011-ben alapított díjat és az azzal járó 200 ezer forintos pénzjutalmat idén nyolc nő veheti majd át.

A díjazottak személyére a közönség tehetett javaslatot szeptember végéig, és küldhette be négy kategóriában a jelöléseket, amelyeket egy-egy személyes történettel kellett indokolni. Ezek alapján választotta ki a zsűri az egyes kategóriák négy-négy döntősét.

A zsűri és a közönség kategóriánként egy-egy győztest választ majd ki, akik a Ridikül Magazin különdíjasával együtt vehetik át jutalmukat a november 26-i gálán.

A zsűri tagjai az idén is Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Dobó Kata színésznő, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint Rácz Zsuzsa író.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:02, csütörtök | Belföld

A magyarországi gépjárműpiac 8,6 százalékkal bővült az idén az első háromnegyed évben

Az új autók magyarországi piaca 8,6 százalékkal bővült az idén az első háromnegyed évben a tavalyi év hasonló időszakával összevetve, a Datahouse autópiaci adatszolgáltató adatai szerint.

2024. Október 03. 08:01, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor szerint Magyarország nyugodt és biztonságos szigete a földgolyónak

Orbán Viktor miniszterelnök a zsidó újév alkalmából levélben köszöntötte a hazai zsidó szervezetek vezetőit és a magyar zsidó közösség tagjait

2024. Október 03. 07:59, csütörtök | Belföld

Európa-liga - Jansen: a Tottenham ismert a támadó futballjáról

Pascal Jansen vezetőedző szerint a Ferencváros nagy nyomás alatt lehet a labdarúgó Európa-liga második fordulójában, mert csütörtöki riválisa, a Tottenham Hotspur ismert a támadó futballjáról.

2024. Október 02. 06:00, szerda | Belföld

Orbán Viktor az Európai Tanács megválasztott elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta António Costát, az Európai Tanács (EiT) új elnökét, aki december 1-jén lép hivatalba