Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Szeptember 16. 10:54, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Vonattal Berlinbe

Vonattal Berlinbe

A német főváros ősszel is várja a turistákat, a berlini utazáshoz pedig célszerű a MÁV-START közvetlen vonatait választani akár nappal, akár éjszaka.

Budapestről minden nap 2 vonat indul Berlinbe: a nappali órákban közlekedő Hungária EuroCity, amelyből Pozsony, Prága és Drezda, valamint a Dunakanyar és az Elba völgyének sziluettje és panorámája tárul elénk; valamint az éjszaka közlekedő Metropol EuroNight, amelyben ülő-, fekvőhelyes és hálókocsi is közlekedik esti budapesti indulással és reggeli berlini érkezéssel.

A Nyugati pályaudvarról 7:40-kor induló és a berlini főpályaudvarra este 7 óra előtt érkező Hungária EuroCity-ben étkezőkocsi is van, így a vonaton akár egy reggeli, ebéd vagy vacsora is elfogyasztható. Az étlapon tradicionális magyar ételek – például paprikás csirke, marhapörkölt, gulyásleves – mellett saláták, harapnivalók és desszertek is szerepelnek.

A Metropol EuroNight háló- és fekvőhelyes kocsijában fedélzeti büfé üzemel, ahol akár vacsorára is alkalmas, melegített készételek vásárolhatók a minőségi üdítő- és alkoholos italok és ropogtatnivalók mellett. A háló- és fekvőhelyes kocsiban a jegyárban foglalt, választható összetételű reggeli is jár minden utasnak.

A berlini vonatos utazásra az egy útra szóló jegyek 29 eurótól vásárolhatók ülőhelyes kocsiba, míg oda-vissza legolcsóbban 58 euróért lehet utazni a magyar és a német főváros között.

Jegyárak, menetrendek és egyéb információk: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/berlin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 21. 09:26, szombat | Kék hírek

Illegális benzinkút működött egy fehérvári kamionmosóban

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fehérvári osztálya tíz férfit fogott el egyszerre, akik részt vettek a jogellenes üzletben. Kettőjüket pénzmosással, nyolcukat sikkasztással gyanúsítják.

2024. Szeptember 21. 09:25, szombat | Életmód

Árvíz: Ne legyenek katasztrófaturisták!

​​​​​​​Szelfi helyett inkább segítsék a védekezést - kéri a rendőrség.